Хотелиерът, при който отседнал Тарант: Беше студен и резервиран

14:50, 17 мар 19 25 1257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Брентън Тарант, отговорен за смъртта на 49 души при атаки в две джамии в Нова Зеландия, е отсядал в Плевен, в къщата за гости на Йордан Качармазов. Пред NOVA хотелиерът разказа, че австралиецът се настанил на 10 ноември 2018 г.

„Отворих му паспорта. Освен името му, имаше и някаква виза от Пакистан, горе пишеше "ислям”, казва собственикът на къща за гости. „Беше малко студен и резервиран. Човекът си е от Австралия и понеже не съм имал човек от там ми беше интересен да го видя какъв е. Беше нормален човек, като всеки”, казва още Йордан Качармазов.

Стрелецът от Нова Зеландия е бил у нас миналата година

Тарант отседнал в къщата за гости за една нощ. Платил през интернет приложение. „Срещнахме се тук, обясних му къде е, какви са помещенията. С една чанта го посрещнах и с една чанта си замина”, казва още Качармазов.

До Плевен Тарант стига с кола, която наема от фирма на летището в столицата. По информация на служител на фирмата за отдаване на автомобили австралиецът платил за използване на превозното средство за около седмица.

Службите са категорични, че място за притеснение няма. „Посещавал е исторически обекти. Пак казвам - няма никакви данни за извършване на дейност, свързана с тероризъм на територията на страната ни”, заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Терористът от Нова Зеландия е нощувал в Плевен

Визитата на австралиеца започва от летище София, където на 9 ноември каца с полет от Дубай и наема кола. В България Тарант обикаля исторически обекти в Плевен, Габрово, Велико Търново, Казанлък, Пловдив, Асеновград, Бачково, Банско, Благоевград и Перник. Освен в Плевен, той е пренощувал и в София. Преди да отлети за Букурещ Брентън Тарант, отсяда в столичен хотел, който се намира на метри от сградата на ГДБОП. Какво е правил в румънската столица все още не е ясно. Но оттам отново наема кола и заминава за Унгария.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама