Тома Биков: Сергей Станишев е получил най-много номинации, редно е той да е начело

12:09, 17 мар 19 / Политика 25 439 Topnovini
1

За ГЕРБ не е от толкова голямо значение кой ще бъде начело на листата на БСП за евровота през май. Така коментира интригата в левицата депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

 Според него, ако е вярно, че Сергей Станишев е получил най-много номинации, е редно той да е начело, иначе се поставя въпроса защо са тези номинации. По-интересно ще е дали евродепутатите от БСП ще подкрепят Франс Тимермант за председател на новата Еврокомисия, защото Тимерманс е обявил, че ще наложи на всяка цена Истанбулската конвенция, допълни Тома Биков.

По-рано днес Биков коментира и разнобоя между двете крила на БСП:

"Разнобой между Корнелия Нинова и Сергей Станишев така или иначе съществува. Ако ме питате дали БСП ще се разцепи на този пленум, според мен – няма. Но така или иначе, там има напрежение и то на фундаментално ниво. Те имат диаметрално противоположни виждания по основни въпроси, които засягат и Европа и България. Това е и големият проблем на БСП, и на това се дължи невъзможността на БСП да се оформи като реалистична алтернатива за управление. Просто вътре в самата партия не са се разбрали какво искат и за какво се борят."

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как се предпазвате от грипа?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 24 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.