Финансов експерт: Криптовалутите са третата монетарна революция

19:50, 16 мар 19 25 2054 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Криптовалутите са третата монетарна революция. След като златото и парите са били, това сега са и криптовалутите". Това заяви в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" Иво Недялков – финансов експерт и юрист по повод българите, които бяха обвинени в САЩ в измама за милиарди долари заради криптовалутата One Coin, която се оказа финансова пирамида.

Самият Недялков преди години също бе съден, че е организирал пирамида.

"Още преди години казах, че бъдещето на финансовите измами е интернет. Дали точно това е пирамида на този етап не може да твърдим. Защото вече се твърдеше и че това не е типична криптовалута".

"По-важно е, че там се предлага солидно финансово участие на едни информационно-обучителни пакети и на хората се дава възможност да печелят като привличат други клиенти. Това е типично за мултилевъл маркетинг, който обаче не е незаконен. Дали е пирамида или не, трябва да се каже от това дали има реален продукт, който се предлага", заяви Иво Недялков.

"Когато говорим за тези процеси, трябва да си даваме сметка, че преходът от тоталитарна държава към капитализъм става лесно от политически план, но за да станеш капиталист и бизнесмен, трябва определен ресурс. И трансформацията на държавата не може да стане без планова икономика. А тогава всичко беше държавно. И всички последвали начини бяха грешни, защото нямаше равен старт", каза Недялков, като коментира и ролята на Държавна сигурност.

"Както навремето ни учеха – Държавна сигурност е бойният апарат на партията. ДС акумулираше различен кръг и тип хора и повечето сериозно подготвени хора. Добре известно е обаче, че всички такива хора са били свързвани с ДС", каза Недялков.

От личната си история той разказа, че още 16-годишен е бил комсомолец, но е направил дружество под чуждо разузнаване, а именно на САЩ, заради което е попаднал под ударите на Държавна сигурност. Неговото сдружение обаче било разгромено от ДС, след което изборът му е бил или да работи за ДС, или да попадне в затвора. Връщайки се на темата за след 1989 г. той заяви, че раздаването на куфарчета в буквалния смисъл е градска легенда. Но как се е стигнало до издигането на шофьори и други подобни.

"Има два сегмента. Първите са втори ешелон. От тях има такива, които са били доверени на други хора. Определени хора не искаха да се афишират и съответно предоставиха средства на свои шофьори, камериерки и т.н. Много от тях като Франкенщайн убиха създателя си. Но трябва да се гледа всеки отделен случай, не може да се обобщава", каза още Недялков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама