Хиляди протестираха в САЩ в защита на климата, полицията арестува 16

10:25, 16 мар 19 / Свят 25 1105 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шестнайсет души бяха арестувани по време на снощния протест в защита на климата пред Американския музей на естествената история в Ню Йорк, съобщи Асошиейтед прес.

Арестите са за нарушаване на реда по време на акцията, при която протестиращи легнаха пред музея и блокираха трафика, информира БТА.

Хиляди ученици в Ню Йорк се включиха в световния ученически протест в петък, вдъхновен от примера на 16-годишната шведка Грета Тунберг, която започна еднолична акция в защита на климата преди година и я продължи всеки петък пред парламента на Швеция.

Стотици ученици и малки деца заедно с родителите си протестираха и в Сан Франциско. Преди шествието си те се събраха пред местния офис на председателката на Камарата на представителите в американския Конгрес Нанси Пелоси и настояха тя да подкрепи така наречения "Зелен Нов курс". Това е законопроект, внесен от конгресмен и сенатор от Демократическата партия, който има за цел да трансформира американската икономика с цел борба с изменението на климата и създаване на хиляди работни места в областта на възобновяемите енергийни източници.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама