СДС постави непреодолими условия за коалиция с „Демократична България"

18:05, 15 мар 19 / Политика 25 1557 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Националният съвет на СДС дава мандат на председателя и ръководството за продължаване на преговорите за скпючване на коалиционно споразумение с ,Демократична България". Решението е взето на Националния съвет на СДС, съобщиха от пресцентъра на партията.

Десницата поставя условие за обединяване около общата позиция, че основната цел на демократичната общност е промяна на порочния и неефективен управленски модел. Според СДС във взаимното становище трябва да присъства и работата за: приемането на България в Европейския банков съюз, Еврозоната, Шенген, поеишаване стандарта на живот, силна структyрна, регионална и кохезионна политика.

Позицията трябва да се противопоставя на идеята за Европа на различни скорости, да се работи против опасните тенденции, налагани от евроскептици, крайно леви, крайно десни и популисти, поставящи под заплаха постиженията и ценностите на Обединена Европа. 

От СДС заявяват, че избраният(те) кандидат(и) и техните партии от коалицията трябва да поемат категоричен ангажимент, че ще изберат групата на ЕНП и ще останат в нея до приключването на мандата си.

,,За нас ЕНП в най-голяма степен олицетворява съхранението на ЕС и защитава интересите на България в него", подчертават от СДС.

От партията настояват в наименованието на коалицията да се съдържа абревиатурата СДС, като предложението на Националния съвет е: КП ,Демокраrnчна България - СДС". От СДС искат подреждането на листата за евроизборите да стане чрез отворени вътрешни избори. Ако това не се приеме, на СДС да се даде между първо и трето място в листата с кандидат-депутати за Европейския парлаrлент.

Националният съвет очаква оттоворите на поставените към „Демократична България" въпроси до 22 март. От партията съобщават, че се дава мандат на председателя и ръководството да проведат преговори и с другите българгааt партии-чпенки на ЕНП, във връзка с европейски избори. Националният съвет на СДС ще се събере на извънредно заседание на 23 март в Ловеч.

Според запознати източници, Националният съвет на СДС умишлено е поставил непреодолими условия пред ДБ, чието отхвърляне ще отвори възможността сините да търсят съюз с партии от управляващата коалиция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама