Упрек заради употреба на алкохол е основната версия за убийството в "Дианабад"

16:00, 14 мар 19 25 1444 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Упрек заради системна употреба на алкохол е в основата на убийството в столичния квартал "Дианабад". В сряда стана ясно, че 42-годишен мъж е убил майка си с нож, а днес полицията и прокуратурата дадоха повече информация.

Най-вероятно убийството е извършено в неделя - 10-ти март. Тогава съседи чули викове за помощ от жилището на 64-годишната жена. Така и не подали сигнал в полицията. Два дни по-късно колеги на жената се притеснили, че тя не идва на работа. Потърсили съседите, които вече сигнализирали в полицията.

В жилището е открито тялото ѝ с множество прободни рани. Полицията бързо стигнала до извършителя - синът на жертвата, който признал, че убил майка си. До арестуването му мъжът се е укривал в столичен хотел.

"Причината за това жестоко убийство е възникналият спор между майката и него, в резултат на неговото постоянно алкохолно опиянение. Просто е било нетърпимо и майката в един момент му е отправила доста сериозни забележки, включително няколко пъти го е гонила от къщи", съобщи Георги Хаджиев, директор на СДВР, цитиран от БНТ.

Преди убийството, мъжът е бил издирван от полицията по друго досъдебно производство.

"Има данни, че той е водил и скитнически начин на живот. Има криминални регистрации, не е осъждан", добави Емилия Русинова, градски прокурор на София.

Обвиненият в убийството е задържан за 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе искане за постоянното му задържане под стража.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама