БСП: Разсрочването на дълговете на Главното мюфтийство е манипулация

12:35, 14 мар 19 / Политика 25 1155 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Решението на ГЕРБ за разсрочване на задълженията на Мюфтийството към държавата е манипулация. Предложението е старото и цели опрощаване на дълговете, но е по-завоалирано. Това заяви на пресконференция председателят на БСП Корнелия Нинова. От там освен това уточниха, че не са запознати с мотивите за напускането на Народното събрание от парламентарната група на ВОЛЯ.

„След като ние поставихме така въпроса се започна с гигантската манипулация. Това било въпрос на национална сигурност. Ако не се опростят дълговете, ще се радикализира обществото и БСП създава етническо напрежение. Питам ги сега като отмениха опрощаването има ли опасност за националната сигурност? Изведнъж този въпрос в устата на Цветанов вчера стана правен казус. Според нас сделката продължава. Гарантирам ви, че ще бъде прието единодушно от ОП и ДПС. Уж нова сделка, но тя е старата под различна форма. Замазват ви очите за да просъществува възможно най-дълго новата тройна коалиция”, категорична бе Нинова.

От левицата настояват управляващите да обявят ясно за какъв срок ще бъдат разсрочени задълженията на Мюфтийството, както и да отговорят на въпроса ще има ли разсрочване на задълженията на българските граждани към Топлофикация, електроразпределителните дружества, ВиК.

Ако дълговете на Мюфтийството бъдат разсрочени за 50 години, това си е опрощаване, заяви Нинова. Спирането на външното финансиране за вероизповеданията няма нищо общо със задълженията към държавата и двете не трябва да се обвързват, посочи още Нинова.

Тя уточни, че БСП подкрепят финансирането на вероизповеданията с държавни средства с цел противодействие на външното финансиране от чужди държави.

Предложението за разсрочване на задълженията на Мюфтийството ще бъде гласувано единодушно от ГЕРБ, Обединени патриоти и ДПС, защото така е договорено, прогнозира Нинова. На този етап БСП нямат намерение да се връщат в парламента. В левицата нямат информация защо и с какви мотиви Воля напускат Народното събрание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама