Американските прокурори разследват Facebook за споделяне на лични данни

13:20, 14 мар 19 / Свят 25 929 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Федерални прокурори на Съединените щати са започнали криминално разследване срещу Facebook във връзка със сделки за споделяне на потребителски лични данни, които голямата социална интернет медия е сключила с други технологични компании, съобщава "Ню Йорк Таймс".

Изданието цитира свои източници, запознати с въпроса, да казват, че Голямото жури в Ню Йорк е връчило призовки на поне двама неназовани производители на смартфони и на хардуер относно започналото разследване срещу Facebook.

Според сключените с Facebook сделки са били предоставяни на тези компании лични данни на стотици милиони потребители на социалната медия, посочва "Ню Йорк Таймс", като добавя, че най-малко 150 фирми са били посредници в подобни сделки със социалната платформа.

Говорител на Facebook заяви, че компанията си сътрудничи с щатските прокурори.

Наскоро компанията беше подложена на множество обществени проверки по отношение на проблеми, свързани с неприкосновеността на личните данни, включително десет разследвания в Ирландия, както и разследвания за потенциална злоупотреба с две фактора за идентификация и за придобиване на лични данни от трети страни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама