Христо Иванов: До последно няма да знаем дали ще има преференция

19:10, 13 мар 19 / Политика 25 1171 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ситуацията с Великобритания показва, че в крайна сметка алтернатива на европейската интеграция няма – това заяви пред bTV Христо Иванов, съпредседател на „Демократична България”.

Във Великобритания е една от най-големите български диаспори, време е да се погрижим за интересите на тези хора и затова конкретно как те ще гласуват, отбеляза още той.

Според него ако Великобритания излезе от ЕС, тази група българи ще се окаже без гарантирани права за европейските избори, към тях ще започнат да се прилагат онези разпоредби, които важат за трети страни.

„Има текстове, които „Демократична България” е предложила на парламента. Тези хора са огромен капитал за нас”, отбеляза Христо Иванов.

Според него най-важно за тези българи във Великобритания ще бъде въвеждането на електронно гласуване.

„Ние сме изработили софтуер, това е бъдещето. Ясно е бъдещето и технологичният преход върви с рискове, но ние влизаме в дигиталната епоха. Светът ще се раздели на страни с технологии, които ще се развиват, и други, които ще изостават и ще бъдат бедни”, прогнозира още той.

По повод на преференциалното гласуване Христо Иванов посочи, че българските граждани харесват преференцията.

„Българската държава се опитва да задуши свободата и демокрацията”, категоричен беше бившият министър на правосъдието. „Бойко Борисов е заложил ГЕРБ в Сараите, през цялото време виждаме как му се налага да прави сделки, които се разминават и се дава на заден ход”, коментира Иванов. По думите му до последно избирателите няма да знаят дали ще има преференция и каква точно ще бъде тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама