НДК планира да изгради импровизиран амфитеатър

13:40, 13 мар 19 / Култура и наука 25 840 Християна Димитрова

Националният дворец на културата участва за първи път в мега-събитието на културния мениджмънт, музикалната индустрия и продуцентския бизнес – международния форум IMLC, който се проведе миналата седмица в Лондон. С това мениджмънтът на Двореца даде сериозна заявка за позиционирането на НДК като водещ продуцент на най- значимите културни събития в България.

''НДК е културен феномен за България, ковачница на изкуство. Знае накъде отива, има стратегически план, чиято основа са традициите. НДК не отдава площи и зали под наем, а продава културен продукт'', каза на пресконференция председателят на Съвета на директорите Борислав Велков.

Той допълни, че участието им в Лондон е било полезно, тъй като НДК отстоява мястото си на пазара.

Приоритет на НДК е развитието на ново пространство под формата на импровизиран театър зад вход 6 на НДК. Входът ще бъде и платен, и свободен в зависимост от провеждащите се събития. Планира се площадката да бъде и за външни, и за вътрешни ползватели, а капацитетът й да достигне до 3000 правостоящи места.

На пресконферецията стана ясно, че легендарният изпълнител Майкъл Болтън идва у нас на 18-ти юли тази година, за да изнесе първия си концерт от 10 години насам. 

Билетите ще са в продажба от 15-ти март, а цените ще са от 55 до 95 лв.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!