Конгресът на САЩ прие пакет документи срещу Русия

10:50, 13 мар 19 / Свят 25 1142 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Камарата на представителите на Конгреса на САЩ, в която демократите имат мнозинство, прие няколко законодателни акта, насочени срещу Русия, предаде Асошиейтед прес.

Конгресмените искат да се потърси сметка за убийството на руския опозиционен лидер Борис Немцов, да се наложи забрана над признаване на руския суверенитет над Крим, да се разследват финансите на руския президент Владимир Путин и да се проучи въздействието на руските кампании за влияние. Всичките четири текста бяха приети със значителна подкрепа от републиканците.

Противодействие на руската агресивност стана външнополитически приоритет на избраната неотдавна Камара с демократическо мнозинство. Критици на президента Тръмп казват, че неговото правителство не противодейства достатъчно на руската агресивност и смятат, че Конгресът трябва да се заеме с това.

"За съжаление правителството според мен не направи достатъчно, за да се изправи срещу Русия и силовите действия на Путин. Затова Конгресът трябва да поеме водеща роля по този въпрос", каза председателят на комисията по външните работи към Камарата, Елиът Ингъл. Той внесе законопроект за налагане на санкции заради убийството на опозиционния водач Борис Немцов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама