Георги Сливенски: Борисов не е спирал да управлява с ДПС

18:30, 12 мар 19 / Политика 25 1344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

,,Борисов не е спирал да управлява с ДПС. Но е много по-почтено това да бъде правено на базата на явни споразумения, а не на задкулисни договорки". Това заяви зам.-шефът на червената група Георги Свиленски.

Бившият съпруг на Десислава Радев допълни още: ,,В политиката е важно да бъдеш последователен и почтен. Всеки път, когато Борисов не е имал кворум или даден законопроект не може да мине, е търсил подкрепа от ДПС". Той напомни, че БСП е управлявала с ДПС, но това винаги е било на принципа на коалицията - винаги се е знаело квота за министри, задължения, разпределение в парламента. "А Борисов търси и получава тяхната подкрепа, разплаща се за нея, но твърди пред обществото, че не я иска. Хората не са толкова наивни, колкото си мисли", допълни той. И призова: "Борисов да се разплати и да отиваме на предсрочни избори."

Свиленски даде пример с последните промени в Закона за вероизповеданията, с които ще бъдат опростени над 8 млн. лв. задължения на мюфтийството към държавата. Управляващите да не злоупотребяват с темата, тук не става въпрос за етнически мир, а за неплатени данъци и осигуровки, категоричен бе той. И призова групата на "Обединени патриоти" да не се регистрира и да напусне залата в деня на приемането на закона.

Според БСП в парламента има нова коалиция - ГЕРБ-ДПС-ОП-"Воля". Като доказателство Свиленски изброи законите, които тези групи са внесли през последната седмица - промените в Изборния кодекс, за вероизповеданията, за концесиите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама