Горските стражари задържаха 5 каруци с незаконна дървесина във Варненско

12:40, 12 мар 19 / Крими Сподели в: 25 156 Topnovini Автор: Topnovini
1

С 16 акта и със задържането на 5 каруци с незаконна дървесина са завършили интензивните проверки на горските стражари през изминалата седмица във Варненска област.

При обход на територията на ДГС „Провадия” е разкрита незаконната сеч на общо 5,2 куб. м дърва за огрев. Задържани са три каруци, както и натоварената в тях дървесина. На нарушителите са съставени 8 акта по Закона за горите.

Други две каруци, в които са установени 1 куб. м нерегламентирано добити дърва за огрев, са конфискувани в обхвата на ДГС „Цонево”. Служителите на стопанството са съставили четири акта.

С четири акта са приключили и проверките в ДГС „Суворово”, където са задържани 1 куб. м дърва за огрев без документи за произход.

Три констативни протокола са съставили горските стражари при системния обход в ДЛС „Шерба”, а два – в ДГС „Варна”.

На територията на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие в периода от 4 до 11 март са извършени общо 803 проверки. 171 от тях са на обекти за добив на дървесина, 166 – на превозни средства, а 466 на физически лица, от които 378 са ловци. Съставени са 28 акта и 7 констативни протокола.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани