Стягат мерките за туристи в Австрия, след като крава уби планинар

11:50, 12 мар 19 / Свят Сподели в: 25 87 Topnovini Автор: Topnovini
1

Планинарите, които преминават през австрийските алпийски пасища, ще трябва да спазват по-строги правила, след като крава намушка и уби туристка, предават ДПА и Ройтерс.
 
"Ако не следват новия правилник, срещу тях ще бъдат предприети юридически мерки", заяви австрийският канцлер Себастиан Курц по време на пресконференция във Виена.

Местните фермери се надигнаха, след като миналия месец съд в Инсбрук се произнесе срещу стопанин на животни, чието стадо излязло извън огражденията. Подразнени от кучето на немска туристка, кравите се спуснали срещу нея, а една от тях я намушкала фатално. Случката се разиграла през 2014 година.
 
"Ние не желаем планинските пасища да бъдат изцяло оградени. Поради тази причина сме длъжни да информираме туристите за по-отговорно поведение в тези райони, където има диви и селскостопански животни", заяви министърката на устойчивото развитие и туризма Елизабет Кьостингер.

Правилата за поведение, които ще бъдат въведени през април, указват как да се придвижват планинарите, които са в компанията на своите домашни любимци.
 
Понякога майките крави отчаяно защитават своите телета срещу кучетата. Стопаните на домашните любимци трябва да ги водят на поводи и да ги освобождават от тях, когато биват нападнати.
 
Ще бъде променен и гражданско-процесуалният кодекс, така че при инциденти да не бъдат държани отговорни само собствениците на селскостопанските животни, а също и туристите, ако не съблюдават правилата.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.