Психолог разтълкува жестовете на Борисов и Медведев при срещата им

10:30, 10 мар 19 / Политика 25 1282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В отношенията между България и Русия се демонстрира повече близост и увереност, отколкото има. В сянката на тези официални отношения стои едно голямо напрежение. 

Това разкри в предаването „Тази неделя” психологът Росен Йорданов. Той се опита да анализира жестовете на официалните снимки от срещата между премиерите Бойко Борисов и Дмитрий Медведев и какво точно ни казват те. „Позата на руския премиер – максимално изпънат, торсът е подсъзнателен индикатор за това колко си близък с един човек – ти приближаваш тялото си, ако той ти е приятен и леко го отдръпваш, ако изпитваш негативни чувства. Очевидно е, че руският премиер се е отдръпнал и се опитал да повиши ръста си с това изпъване”, каза психологът и допълни, че очите на Медведев са студени.

По думите му, Борисов се е държал като домакин, а руският премиер е седял на ръба на стола, което говори за неспокойствие, напрежение и желание бързо да си тръгнеш. „Важното е да се обръща внимание накъде сочат очите на руския премиер.Той почти никога не гледа към Борисов, което не забелязахме при срещата му с българския президент. Там имаше повече очен контакт”, заяви Йорданов.

Психологът добави, че в невербалният език жестикулирането означава очертаване на територия, не само акомпаниране на изказването. „Обърнете внимание – той непрекъснато гледа настрани и е фокусиран върху нещо съвсем различно. Нашият премиер трябва да внимава за позата си, да не се привежда, защото се стига до комични ситуации”, заяви психологът.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама