Тикнаха един от най-богатите сърби в затвора за 2,5 г.

19:10, 08 мар 19 / Свят 25 1328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Собственикът на компанията "Делта холдинг" Мирослав Мишкович, смятан за един от най-богатите хора в Сърбия и на Балканите, и синът му Марко бяха признати от Специалния съд в Белград за виновни в укриване на данъци, предаде БТА.

Мирослав Мишкович (72 г.) беше осъден на две години и половина затвор и да плати глоба от 76 000 долара, защото помогнал на сина си Марко да укрие данъци в размер около 3,4 млн. долара.

Марко Мишкович бе осъден да изтърпи едногодишна присъда домашен арест.

Това е присъда на втора инстанция по делото. Първата, произнесена през 2017 г., бе частично отменена от Апелативния съд, който нареди процесът да се повтори.

Прокуратурата за организираната престъпност има право да обжалва и тази присъда.

Мирослав и Марко Мишкович бяха арестувани през декември 2012 г. След неколкомесечно пребиваване в ареста те бяха пуснати да се защитават на свобода с гаранция от по няколко милиона евро и забрана да напускат страната.

Мирослав Мишкович създаде цяла империя при управлението на Слободан Милошевич и я разшири, след като Сърбия излезе от международна изолация. В неговия холдинг влизат компании, които се занимават със застрахователно дело, търговия на дребно и недвижими имоти. През 2007 г. Мишкович бе включен в класацията на най-богатите в света 1000 души на сп. „Форбс“ с авоари от над два милиарда евро.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама