"Dragon" се приводни успешно в Атлантическия океан

17:10, 08 мар 19 / Култура 25 1171 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Капсулата "Dragon" успешно се приводни в Атлантическия океан след повече от шест дни в космоса, съобщи американската космическа агенция НАСА.

Американският космически кораб "Dragon" на компанията SpaceX, който извършва тестови полет в безпилотен режим, се разкачи по-рано днес от Международната космическа станция (МКС). НАСА оповести, че разкачването бе осъществено в автоматичен режим.

По план пет часа по-късно ще се включат двигателите, като маневрата ще продължи около 15 минути. Корабът ще бъде свален от орбита, а след това в плътните слоеве на атмосферата ще се отвори парашут, след което се чакаше "Dragon" да се приводни в Атлантическия океан.

След връщането му на Земята специалисти от SpaceX и НАСА ще направят подробен анализ на функционирането на системите му и ако не бъдат открити никакви проблеми, свързани с работата на апаратурата, през месец юли ще бъде изстрелян кораб с пилотите Боб Бенкън и Дъг Хърли на борда. Те ще прекарат няколко седмици на борда на МКС. Ако полетът е успешен, НАСА ще вземе решение за сертифициране на "Dragon" за редовни пътувания в космоса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама