Кралев: Спортната инфраструктура е основният ни приоритет

14:40, 08 мар 19 / Политика 25 1183 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Изграждането и реновирането на спортна инфраструктура, както за спорт за високи постижения, така и за спорт за всички, е основен приоритет за българското правителство и Министерство на младежта и спорта", заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев в отговор на депутатски въпрос относно спортната инфраструктура за лека атлетика в страната ни, цитиран от БГНЕС.

Министър Кралев припомни, че леката атлетика е един от традиционно силните за страната ни спортове, а това е една от причините министерството да обръща специално внимание на инфраструктурата. От 2015 г. до сега министерството е инвестирало близо 2,5 млн. лв. в обновяване на спортни съоръжения, предназначени за лека атлетика. „Сред ремонтираните обекти са покритата лекоатлетическа писта в Сливен, на която беше изградена нова газова инсталация за отопление. Изгради се нова писта на стадиона в Хасково. Нова атлетическа писта има на стадиона в Сандански. В момента приключва ремонта на залата за лека атлетика на спортния комплекс „Осогово“ в Кюстендил. Приключи ремонта на залата по лека атлетика на „Ботев“ – Пловдив, както и ремонта на залата на спортен клуб „Локомотив“ – Пловдив“, припомни спортният министър.

През месец януари тази година беше даден и старт на ремонта на лекоатлетическата зала в Добрич, която е единствената кръгова писта в Източна България за този спорт на закрито. Стойността на ремонта е близо 370 000 лева.

Най-знаковият обект е строящата се Арена Бургас, която е проектирана като многофункционално съоръжение. Тя ще предлага пространство за практикуване на широк диапазон от спортове, а след завършването ѝ страната ни ще има възможност да домакинства на международни лекоатлетически състезания в зала от най-висок ранг – европейско и световно първенство. Капацитетът за посетили е 7 200 места, а до този момент държавата е инвестирала около 53 млн. лева.

„Усилията ни за реновиране и изграждане на нова инфраструктура, както за лека атлетика, така и за други спортове ще продължат, защото това е основата, на която можем да очакваме постижения от спортистите“, каза в заключение министър Кралев. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама