Задържаха лидера на БСП в Карабунар

21:30, 07 мар 19 25 532 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерът на БСП в село Карабунар Борис Джонев и сина му са задържани в ареста за срок от 24 часа. Причината – кражба на павета от улица в селото. Сигналът е подаден на телефон 112 от кмета на Карабунар.

Вчера, в късния следобед, при редовната инспекция на стартиралия ремонт на уличната мрежа в селото, кметът Иван Каменарски видял бял микробус с отворени врати, в който са натоварени павета, плочки и бордюри. Оказва се, че там са председателят на местната структура на БСП Борис Джонев и неговия син Костадин. По думите на Каменарски, веднага след подадения сигнал двамата разтоварили паветата и си тръгнали.

В дома на Джоневи криминалистите открили и други плочки и павета на приблизителна стойност 2 000 лева. От полицията съобщиха, че в хода на работата по случая е установено, че мъжете са натоварили на микробуса общо 93 плочки, а в близост са приготвили за товарене още 202 каменни павета. Извършен е оглед от дежурна група при полицейското управление в Септември. Бусът и строителните материали са иззети, а двамата задържани са в ареста. По случая е образувано бързо производство под наблюдението на Районната прокуратура в Пазарджик.

От БСП обявиха, че това е опит за набеждаване и злепоставяне на баща и син Джоневи, както и на Стоил Павлов. Според социалистите тревожно е как в цялата тази, "съшита с бели конци“, история се използва държавната машина, респективно МВР, като репресивен орган и се внушават едни неистини, които влияят негативно върху авторитета и доброто име на трима граждани”. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама