Чужденци прибягват до изнудване при пътни произшествия у нас

09:40, 06 мар 19 25 1127 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Зачестяват случаите на измами с пътно-транспортни произшествия. При схемата чужденци предизвикват лека катастрофа и искат пари на ръка, за да се избегне намесата на полицията.

Жена от Русе станала жертва на измамата. Докато паркирала пред търговски център, русенката усетила удар - спрелият в съседство автомобил внезапно потеглил и се блъснал в нея. От колата слязъл румънец, който й поискал 50 лева за нанесени щети, разказва тя пред БНТ.

Жената посочва, че и на други нейни познати са искани пари от чужденци със същия мотив. Тъй като обаче никой от потърпевшите не се е обърнал за помощ към служителите на реда, в Пътна полиция - Русе няма регистрирани подобни сигнали. По-често измамени се оказвали пострадалите при леки инциденти.

"Имаме много ПТП-та, когато единият водач е ударил другия и е напуснал ПТП, пострадалия водач се явява в "Пътна полиция", подава протокол, той се обработва, а на извършителя, освен че издава протокол, и се съставя акт съответно за липса на уведомление за ПТП", обяснява Ст. инспектор Стилян Станев, "Пътна полиция" - Русе.

Застрахователите съветват шофьорите да не дават пари на ръка. Те са на мнение, че това се случва най-често, когато нарушителят е употребил алкохол, няма документи за самоличност или сключена задължителна гражданска отговорност.

Такова плащане на място по никакъв начин не се документира и не е сигурно дали е дължимо, обясняват от бранша.

Между 50 и 200 лева са глобите при инцидент, който не е регистриран в КАТ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама