САЩ обмислят нови санкции срещу Венецуела, за да лишат режима от финансови средства

09:10, 06 мар 19 / Свят 25 939 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съединените щати разглеждат възможността да наложат нови санкции срещу Венецуела, за да засилят натиска върху правителството на президента Николас Мадуро да се оттегли от властта, заяви вчера съветникът на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Болтън, цитиран от ТАСС и БТА.

"Ние обсъждаме нови санкции, нови мерки за затягане на нашия контрол върху финансите на Мадуро, за да лишим този режим от парите, които са му необходими, за да остане на власт", заяви Болтън.

По-рано вчера специалния пратеник на САЩ във Венецуела Елиът Ейбрамс заяви, че трудно може да се види някаква роля за Мадуро в изграждането на "демократична Венецуела".

"Ако той искаше да построи демократична Венецуела, имаше възможността да го направи, но не го направи", заяви Ейбрамс пред журналисти във Вашингтон. "Изключително трудно е да си представим как той би могъл да изиграе позитивна роля в демократични избори", каза пратеникът на Вашингтон, добавяйки, че венецуелците в крайна сметка трябва да решат бъдещата роля на Мадуро.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама