Кремъл нарече "смехотворни" американските разследвания за руско влияние върху Тръмп

15:40, 05 мар 19 / Свят 25 265 Topnovini
1

Кремъл определи американските разследвания по твърдения за руско влияние върху президента Доналд Тръмп като смехотворни, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

"Има толкова много такива разследвания, че значението им девалвира", заяви Дмитрий Песков, говорителят на руския президент Владимир Путин.

Правната комисия в Камарата на представителите в Конгреса на САЩ започна ново разследване във връзка с твърдения за сговор между щаба на Тръмп за президентските избори през 2016 г. и Русия

Комисията каза, че в рамките на разследването, което ще се фокусира също върху потенциална корупция и злоупотреби с власт, ще изиска документи от 81 физически и юридически лица, включително Доналд Тръмп-младши.

"Никое от предишните разследвания не даде каквито и да било сериозни, а само смехотворни резултати", каза Песков и отказа за коментира конкретно разследването на Камарата на представителите. "Това е изцяло американски въпрос", допълни той.

Тръмп и негови сътрудници са обект на няколко разследвания. Най-значителното от тях е това на специалния прокурор Робърт Мълър, съсредоточено върху намесата на Русия в президентските избори в САЩ през 2016 г. и нейните евентуални връзки с кампанията на Тръмп.

Кога ще приключи разследването на Мълър остава неясно, макар то вече да доведе до обвинителни актове срещу хора от близкото обкръжение на Тръмп, в това число срещу неговия бивш личен адвокат Майкъл Коен и бившия шеф на кампанията му Пол Манафорт. 

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.