Вдигането на бебешкото столче е опасно за майките

14:50, 05 мар 19 25 1151 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вдигането и разнасянето на бебешка седалка за кола може да изложи на риск възстановяването на майките след раждането, съобщава BBC, цитирана от БГНЕС.

Бебешките седалки за новородени са тежки и неудобни за носене и могат да причинят пролапс на тазовите органи при наскоро родили жени, предупреждават физиотерапевти.

Производителите споделят, че са ограничени в теглото и дизайна заради регулации.

Физиотерапевтът Лаура Кулер смята, че седалките не трябва да се махат от колата поне първите шест до осем седмици след раждането.

Лекари предупреждават, че седалките не са добре проектирани за носене.

Аманда Савич от Професионалната мрежа на тазовите, акушерските и гинекологичните физиотерапевти заяви, че седалките „не са добре проектирани за пренасяне на бебета.”

„Вие носите тежък товар от едната страна на тялото си много често като изпъвате ръцете си напред или назад и това не е удобен или ергономичен начин да носите нещо”, казва тя.

Савич добавя, че жените „са много, много уязвими в тези първи няколко седмици” и те трябва да вдигат възможно най-малко тежести и да заздравяват мускулите на корема си.

Люк Бърнс, от Асоциацията на производителите на бебешки продукти заяви, че строгите правила за безопасност затрудняват проектирането на бебешки седалки, но „марките винаги са търсили решение, което да позволи по-голяма лекота на използване от страна на родителите и защита на тяхното благосъстояние”.

„Карбоновите нишки, които са изключително силни и по-леки от повечето пластмаси може предложат възможности за бъдещето, но е невероятно скъпо и ще направи цената много по-висока от възможностите на повечето семейства”, казва Бърнс.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама