В сряда ще е слънчево с кратки превалявания

07:15, 06 мар 19 25 572 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През нощта на много места в страната ще има превалявания от дъжд, които след полунощ от запад ще започнат да спират, а облачността ще се разкъсва и намалява. Минималните температури ще бъдат между 2 и 7 градуса, в София - около 2 градуса.

В сряда над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. По-значителна облачност ще има сутринта над източните райони, на места - с превалявания от слаб дъжд. След обяд ще има временни увеличения и на места там отново ще превали. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина - временно силен, северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 15-20 градуса, в София - около 15 градуса.

Над Черноморието ще има променлива облачност, на места - с превалявания от слаб дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 12-15 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 6-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа силен, по най-високите върхове - бурен, запад-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 10 градуса, на 2000 м - 2-3 градуса.

В четвъртък и петък ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. През първия ден вятърът ще се смени с юг-югозападен, в Източната България ще се усили и бързо ще се затопли. Максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между 17 и 22 градуса, в петък - с един-два градуса по-високи. По-ниски ще остават дневните температури по Черноморието, където вятърът ще има и източна компонента.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама