Конгресът иска информация за разговорите между Тръмп и Путин, Белият дом нарече искането позорно

08:30, 05 мар 19 / Свят 25 978 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Три комисии на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ искат Белият дом и Държавният департамент да им предоставят информация за неофициалните разговори между президентите Доналд Тръмп и Владимир Путин, включително за разговора с преводача, който е присъствал на срещата им на "четири очи" в Хелзинки миналото лято, предаде БТА.

Комисиите по разузнаването, по външните работи и по надзора и реформите искат информация за съдържанието на разговорите между Тръмп и Путин на "четири очи" - лично и по телефона, и дали тези разговори са оказали влияние върху външната политика на САЩ.

Комисиите освен това искат да знаят дали Тръмп се е опитал да скрие водени такива разговори.

Комисиите искат да изслушат лингвисти и преводачи, които по какъвто и да е начин са чули тези разговори. Тръмп и Путин се срещнаха неофициално в Хелзинки през юли за повече от два часа в присъствието само на преводачи.

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс остро разкритикува разследванията от конгресните комисии, които нарече позорни. По думите й, демократите "започнаха тези разследвания, защото са ужасени, че двегодишният им фалшив разказ за "сговор с Русия" се сгромолясва". "Фактът, че сплашват американските граждани, е позорен", каза говорителката на Белия дом.

"Демократите тормозят президента, за да отклонят вниманието от радикалната им програма, чиято цел е да направят Съединените щати социалистическа страна, да убиват бебета след раждането им и да наложат "Нова Зелена сделка" (Green New Deal), която ще унищожи заетостта и ще тласне Америка във фалит", продължи президентската говорителка.

Green New Deal е проект на демократите за борба с климатичните промени.

"Американският народ заслужава Конгрес, който да работи с президента, за да се справя със сериозни въпроси като имиграцията, здравното осигуряване и инфраструктурата", каза Сандърс.

Тръмп карал стотици пъти адвоката си да отправя заплахи от негово име.

"Демократите имат по-голям интерес към патетични политически игри, те предпочитат да задоволят своята левичарска и радикална база, вместо да предложат конкретни резултати на нашите граждани. Демократите не търсят истината, те искат да се нахвърлят срещу президента", заяви говорителката на Белия дом.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама