Първо в ТОПНОВИНИ: Последното видео на Prodigy преди смъртта на Кийт Флинт - снимано у нас

14:47, 04 мар 19 / Култура 25 2265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По-рано днес музикалният свят бе потресен от новината, че фронтменът на Prodigy Кийт Флинт е открит мъртъв в дома си. Музикантите от групата му съобщиха в Twitter, че музикантът сам е отнел живота си.

ТОПНОВИНИ се сдоби с ексклузивна информация, свързана с последното видео на групата, снимано буквално седмици преди Флинт да почине.

По непотвърдена информация, видеоклип към сингъл от албума “No Tourists” е сниман у нас, в студията на Киноцентъра. Източниците ни твърдят, че снимачният процес е реализиран преди около две седмици. Групата не е присъствала на снимките, затова и не е съобщавано някой от членовете на Prodigy да е идвал инкогнито или не в столицата. До момента от албума излязоха три сингъла

На практика, видеоклипът заснет у нас ще е последното видео на Prodigy в оригиналния състав на бандата. Албумът “No Tourists” е седми в кариерата на групата и премиерата му бе през ноември. Всеки от предишните шест албума се бе изкачвал до номер 1 в класациите, а общият брой на продадените копия от тях надхвърля 30 милиона. Групата има две награди BRIT, пет статуетки от MTV, две награди Kerrang! и две номинации за Грами.

Prodigy доминираха на отначало незаконната рейв сцена; оспорваха анти-рейв законодателството и предефинираха цялата идея за това, каква би трябвало да звучи една група. Флинт и колегите му пренесоха електронна музика на Великобритания в сърцето на САЩ и ефективно достигнаха световната си публика без да правят компромиси.

През 1999 година първият концерт на Prodigy се отмени заради случайно падналите ракети у нас след бомбардировките на НАТО срещу режима на Милошевич. Тогава съобщението бе за пренасрочване за “първата събота след войната”. Групата идва няколко пъти в България.

Кийт Флинт се присъединява към Prodigy през 1990 г. като танцьор, а по-късно става фронтмен заедно с рапъра Максим. Групата се е готвела за турне в Щатите през май, но по непотвърдена информация се очаква то да бъде спряно.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама