Нереализиран общински съветник осъди ЦИК

15:30, 02 мар 19 25 1023 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нереализиран общински съветник по време на местните избори през 2015 г. осъди Централната избирателна комисия за това, че не е позволила той да влезе в Общински съвет-Пловдив. 

Решението е на Административен съд-Пловдив, който се произнесе, че следва ЦИК да изплати на Цветелин Цоневски обезщетение в размер на над 4 000 лева. Според мотивите на ищеца, са му причинени имуществени вреди, представляващи пропуснати ползи от това, че в периода 27.10.15 г. – 12.10.16 г. не е бил избран за общински съветник в Общински съвет–Пловдив.

Цоневски не успя да получи място в местния парламент, вследствие избора на последния разпределен мандат по остатък зa общински съветници на общината в областния град, обявен с решение на Общинска избирателна комисия–Пловдив. Но четири години по-късно, когато идва време за нови местни избори, той успя да осъди Централната избирателна комисия.

Съдът е намерил за основателна, в по-голямата й част, претенцията на Цоневски, предявена срещу Централната избирателна комисия по реда на член 1 от Закона за отговорността на държавата и общините за вреди.
Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Върховен административен съд на страната в 14–дневен срок от съобщението до страните за постановяването му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама