Цветанов: Не искам Румен Радев да ни води към режима на Венецуела

19:51, 01 мар 19 / Политика 25 1206 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Президентът Радев със своите изказвания за пореден път иска да ни отклони от избрания евроатлантически път на страната. Не искам българският Мадуро, – г-н Радев, както вече го наричат хората, да ни води към режима на Венецуела” - така заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира в Кърджали изказвания на президента Румен Радев по време на срещата с деветима президенти на страни от Централна и Източна Европа, която се проведе преди дни в словашкия град Кошице.

Според Цветанов от изказванията на президента ставало ясно, че той е отишъл на тази среща на най-високо равнище, „за да не позволи на някой друг и някоя друга държава да решава бъдещето на България”. „Румен Радев трябва да обясни какво е имал предвид, като е казал, че няма да позволи други държави да решават енергийни проекти на България. Искам да припомня на Румен Радев, че страната трябва да изпълнява ангажиментите си към ЕС и да не нарушава европейското законодателство. Третият либеразиционен стълб, свързан с енергетика, е задължение на всяка една държава. И в този смисъл правенето на подобни коментари може само и единствено да противопоставя българските граждани и българските политически партии на държавите от ЕС“, коментира Цветанов.

Според Цветанов с изказванията си Радев искал да покаже много силно заявената си позиция или за нов политически проект, или за подкрепа на посланията или призивите, които имат и БСП – за насочването на страната ни към Изтока с малко повече антиевропейска риторика.

Самата визита на шефа на НАТО в България е много ясен знак, че ние сме част от най-силния и гарантиращ сигурността в света Северо-атлантически блок. С тази визита се дават ясни послания какво НАТО трябва да прави както в Прибалтийските страни, така също и в Черноморския регион”, коментира още Цветанов.

Той бе в Кърджали по повод 12-годишнината от основаването на местната областна структура на партията. Символичен домакин на честването е председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която е областен координатор на политическата сила в региона. При посрещането на Цветанов в Кърджали той получи от областния управител на Кърджали Никола Чанев мартеница и национален трибагреник.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама