Таекуондистите ни със злато и сребро на Европейското клубно първенство в Солун

10:50, 01 мар 19 / Спорт 25 1477 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Владимир Далаклиев спечели титлата, а Митко Джорджев бронзовото отличие в кат. 68 кг. В първия ден на Европейското клубно първенство по Таекуон-До WTF в Солун.

След поредица от победи, Влади и Митко стигнаха до срещите за медалите, където ги чакаше руската олимпийска надежда в категорията Константин Минин. Първи срещу руснака в полуфинал се изправи Митко Джорджев, като само една точка разлика в полза на Минин, реши изхода на двубоя. Така Джорджев спечели бронза.

На финала се изправиха Влади Далаклиев и Константин Минин. Битката бе изключително оспорвана, но в крайна сметка нашето момче взе надмощие и с резултат 2:1 завоюва титлата Европейски шампион.

Другите двама национали Калоян Бинев и Никол Чобанова стартираха с победи, но пропуски и доза късмет ги спряха на крачка от медалите. Двамата останаха 5-ти в класирането.

Емилия Тасева рискува в кат. до 63 кг. и въпреки, че премина с успех първа среща, във втората се изправи срещу олимпийската вицешампионка и отстъпи с добра игра. Така Емилия стана 9-та в класирането. На същото място се класира Мариела Илиева, която също отпадна във втора среща.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама