Полицията глобила с 30 лв. шофьора на Деси Радева

11:40, 28 фев 19 / Общество 25 482 Topnovini
1

Полицията е глобила с 30 лева шофьора от НСО, чийто автомобил е влязъл в насрещното движение, докато е превозвал съпругата на президента - Деси Радева. Освен това началникът на екипа за охрана е наказан по дисциплинарен ред. Това става ясно от отговори на НСО след запитване на сайта Меdiapool по Закона за достъп до обществена информация.

Инцидентът стана публично достояние миналата година, след като случаен гражданин засне и разпространи в социалните мрежи видео, на което се вижда как представители на държавната охрана спорят с катаджия.

През цялата минала година са били регистрирани 28 пътнотранспортни произшествия с автомобили на НСО, а 11 нейни служители са били санкционирани. На петима са съставени актове за установени административни нарушения, а на други шест е издаден електронен фиш в отсъствието на контролен орган. 

Авторът на клипа обясни, че бронираният мерцедес на НСО в грубо нарушение на правилника се е движил обратно на движението по еднопосочната ул. "Фритьоф Нансен", за да закара съпругата на президента Румен Радев Десислава до магазин в центъра на София.

През ноември НСО започна проверка на случая, а сега от там съобщиха, че на водача на автомобила е съставен акт от контролните органи и е глобен за нарушение от Закона за движение по пътищата - "навлиза след знак, забраняващ влизането на съответното пътно превозно средство, или се движи в забранената посока на еднопосочен път". Справка в закона показва, че глобата е в размер на 30 лева.

Началникът на екипа за охрана пък е наказан по дисциплинарен ред, като службата не уточнява каква точно е санкцията.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 102 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.