Ще реши ли АПИ проблема с наводнените къщи на габровци?

10:40, 28 фев 19 25 1384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Държавата на спешна среща с недоволни габровци. Причината - неволите около строежа на обходния път с тунел под Шипка. Преди седмици Нова телевизия разказа за падащите каски над главите на хората от строящ се виадукт и показа наводнени къщи, след като над тях започна строителството на пътната отсечка. Хората заявиха готовност да протестират. 

Два дни, след като местните изразиха своите опасения, Агенция "Пътна инфраструктура" извърши проверка на място и констатираха проблеми по трасето, свързани с отводняването. А потърпевшите поискаха гаранции от държавата, че ще бъдат взети мерки за разрешаване на проблемите им.

"Ще направим протокол. Хората са притеснени. Ние също сме притеснени. Доста години са наслагвани проблемите, сега ще трябва да ги решаваме съвместно с общината. Това, което имаме да правим по републиканския път е ние да извършим превантивен ремонт. Надявам се в това лято да го направим, когато времето и метеорологичните условия позволяват", каза инж. Дончо Атанасов, член на УС на АПИ.

Жителите на габровския квартал дадоха своя кредит на доверие. По предварителни прогнози обходът на Габрово или поне неговият предпоследен етап, с перспектива за тунел под Шипка, трябва да бъде завършен още през юли тази година. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама