Тръмп обеща на Ким брилянтно бъдеще за КНДР

17:50, 27 фев 19 / Свят 25 1170 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ръкостискане и премерени усмивки – така започна втората среща между двамата лидери пред камерите на световните медии. Не закъсня и един от важните въпроси – ще приключи ли Корейската война?  "Ще видим", каза Тръмп.

Доналд Тръмп и Ким Чен-ун бяха оптимисти преди началото на 20 минутния им разговор на "четири очи".

Тръмп обеща на Ким „брилянтно бъдеще“ за КНДР, ако комунистическата страна се откаже от ядрените си оръжия. Държавният глава на САЩ прогнозира „много успешна среща“, докато двамата се подготвяха да вечерят в луксозния х-л „Софител Ледженд Метропол“ в продължение на историческата си среща в Сингапур миналия юни.

„Убеден съм, че ще имаме отличен резултат, който всички ще приветстват. Ще направя всичко по силите си, за да се случи това”, заяви севернокорейският лидер.

„Мисля, че вашата страна притежава огромен икономически потенциал, невероятен и безграничен. Чака ви великолепно бъдеще с вашата страна и с един велик лидер. Искам да видя как ще стане това и ще помогна това се случи, ние ще помогнем това да се случи”, каза американският президент.

Вечерята продължи около час и половина в тесен кръг. На нея присъстваха външните министри, двама високопоставени служители на двете администрации и двама преводачи.

Официалните разговори ще продължат в четвъртък сутринта. По-късно Белият дом уточни, че в края на срещата в четвъртък ще има съвместна церемония по подписване на съвместно споразумение, която ще бъде последвана от пресконференция в 15:30 часа (10:30 часа българско време).

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама