Ема Томпсън обясни защо отказва да работи с „живата легенда в анимацията“ Джон Ласитър

15:40, 27 фев 19 / Свят 25 1342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британската актриса и двукратна носителка на "Оскар" Ема Томпсън обясни в писмо защо не желае да работи с бившия творчески директор на студиата "Пиксар" и "Уолт Дисни анимейшън" Джон Ласитър и защо е отказала участие в анимационен филм под негово ръководство, съобщават Асошиейтед прес и Франс прес, цитирани от БТА.

Ема Томпсън, която трябваше да озвучава персонаж в анимацията "Luck", съобщи през януари, че се оттегля от проекта, след като от продуцентската компания "Скайданс" наеха Джон Ласитър. Съоснователят на студио "Пиксар" беше принуден да напусне компания "Дисни" миналата година, след като срещу него бяха отправени обвинения в непристойно поведение.

В писмото си до Дейвид Елисън - син на милиардера Лари Елисън и основател на "Скайданс", Ема Томпсън споделя, че ѝ се струва "странно" решението да бъде нает човек с опетнено реноме като Джон Ласитър, имайки предвид настоящия климат. 

"Ако един мъж е докосвал жени по непристоен начин в продължение на десетилетия, защо една жена ще иска да работи за него, ако единствената причина, която му пречи да продължи да го прави, е, че договорът му го задължава да се държи професионално?", пише Ема Томпсън.

Представител на актрисата потвърди автентичността на писмото, поместено първо във в. "Лос Анджелис таймс". От "Скайданс" отказаха коментар.

Решението на компанията да наеме 62-годишния Джон Ласитър, смятан за живата легенда на съвременната анимация, беше посрещнато с известно неодобрение.

Според поддръжниците на кампанията "Времето изтече" срещу сексуалните посегателства и неравноправието между половете в Холивуд, Ласитър не заслужава втори шанс толкова скоро: "Наемането му подкрепя една порочна система, позволяваща на влиятелни мъже да действат без последствия".

Скоро след като продуцентът Харви Уайнстийн беше обвинен в сексуални посегателства през 2017 г., Джон Ласитър съобщо, че си взема 6-месечен отпуск, след като и срещу него бяха отправени подобни обвинения.

Ласитър впоследствие поднесе извиненията си на всички служителки, които са станали обект на непочтително отношение от негова страна.

През юни 2018 г. от "Дисни" съобщиха, че в края на годината Джон Ласитър, познат с работата си над хитови анимационни поредици като "Играта на играчките" и "Колите", ще преустанови функциите си в компанията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама