В Пловдив вдигат ръце в знак на солидарност към страдащите от редки болести

09:00, 28 фев 19 25 904 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 28.02.2019, четвъртък, пред Община Пловдив ще бъде отбелязан Световния ден на редките болести. Инициативата е организирана от Националният алианс на хора с редки болести и Асоциация наследствен ангиодем. Община Пловдив, Префесионална гимназия по хранителни технологии и техника, представители на пациентски организации, както и членове на техните семейства и приятели ще се включат в събитието. То ще започне в 13,00 часа.

Последният ден от месец февруари е определен за отбелязване на Световния ден на редките болести. Целта на инициативата е обществото да повиши осведомеността си относно тези заболявания.

EURODIS и нейният Съвет на националните сдружения създава кампанията през 2008г. като за 11 години се превръща във феномен. В България Националният алианс на хората с редки болести организира редица събития в цялата страна.

В знак на солидарност към болните от цял свят, в Пловдив участниците ще се включат в масовото вдигане на ръце. То се случва по едно и също време в цяла Европа, а пъстри балони ще бъдат пуснати в небето като символ на множеството редки болести.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама