Село с 300 души остана без транспорт до най-близкия град

10:40, 27 фев 19 25 1310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Поредно село остана буквално откъснато от света заради липсата на транспорт. Става въпрос за село Червена с население около 300 души. От септември те нямат транспорт до най-близкия град – Левски, който се намира на 9 км от селото.

Червена обаче попада в община Свищов – общинският център се намира на 35 км. А личните лекари, магазините и аптеките са в Левски.

„Най-важното е, че гара Левски е възлово място – оттам можем да вземем влак за София, за Плевен, за Варна, а ние нямаме такава възможност. Не можем да се придвижим”, разказа жена от селото.

На друга жителка пък ѝ се наложило да вика линейка заради болния си свекър, който е на легло и е трябвало да бъде прегледан от личен лекар.

В селото има и тийнейджъри, които учат в Левски, но за тях е осигурен транспорт от училището.

„С проблема с транспорта сме запознати повече от две години. Ние също предупреждавахме местните хора, защото проблемът е в нерегламентираните транспорти и нелицензираните таксиметрови превози”, каза пред bTV кметът на община Свищов Генчо Генчев.

По думите му именно заради това линията, която е обслужвала пътниците от Червена, е работила на загуба.

„Това, което общината може да направи, и го прави – дотира билетчето на превозвача, който извършва превоза. Ако дотира билетчето, шофьорът и фирмата-изпълнител не може да отчете билет като няма пътници”, добави Генчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама