Ангел Джамбазки: Бареков излъга „Атака” за евроконсерваторите

18:10, 26 фев 19 / Политика 25 1026 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Атака” не влезе в Алианса на европейските консерватори и реформисти заради начина, по който беше предложена и има малък шанс това да се промени. Това коментира в студиото на „Лице в лице” евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки. Той хвърли вината за това върху своя колега и партньор в листата през 2014 г. Николай Бареков.

„Причината да не бъде приета „Атака” е начинът, по който беше предложена – нелепо и неумело от човека, който ги предложи, моят колега в ЕП Николай Бареков. Той буквално ги излъга – твърдеше, че ще ги приемат, че той е свършил работа и няма проблем. Не съобрази позиции, които е защитавала тази партия в годините назад, не подходи разумно и не направи предварителни разговори”, обясни националистът.

По думите му най-важните групи при евроконсерваторите са полската и английската, а, с оглед руската политика през последните столетия, „трябва да помислиш кого предлагаш и как предлагаш” („Атака” призовава Крим да бъде признат за руски и санкциите да паднат – б.р.).

Джамбазки подчерта, че не смята, че случилото се може да доведе до скандал в „Обединени патриоти”, защото лично е обяснил на Волен Сидеров вижданията си за това как може да стане приемането на „Атака” в европейското консервативно семейство.

Евродепутатът подчерта, че гласоподавателите очакват Патриотите да са заедно за евровота и не би трябвало никой от целещите се в челните места на листите да се притеснява от вътрешни избори.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама