Петима души са арестувани за кредитни измами в София и Стара Загора

15:55, 26 фев 19 25 1452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Петима души са арестувани за кредитни измами. Това се е случило по време на специализирана полицейска операция в Стара Загора и в София, съобщиха от МВР.   

Задържани са три жени от на 50, 51 и 52-годишна възраст от столицата, както  и двама мъже – съответно на 38 години от София и на 47 години от Стара Загора. В хода на разследването е установено, че горепосочените лица, в периода от септември 2018 г. до януари 2019 г. в условията на продължавано престъпление, като съизвършители и с цел да набавят за себе си имотна облага са възбудили и поддържали в заблуждение шест лица от Раднево, Чирпан и Стара Загора. Убеждавали ги, че ще им бъде оказано съдействие за отпускане на кредити срещу заплащане на такса за заличаване на лоша кредитна история. С това са им причинили имотна вреда. 

При проведените процесуално – следствени действия са иззети вещи и предмети, които имат отношение към извършеното престъпление. Лицата са задържани първоначално за срок до 24 часа, а в последствие Районен съд  – Стара Загора е постановил налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на четирима от тях. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама