Антоанета Барес: Изтеклата 2018 г. беше най-силната за НКИЗ

12:05, 26 фев 19 25 1715 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Изминахме дълъг път на развитие, като резултатите личат все повече в последните години. Изтеклата 2018 г. беше най-силната за дружеството“, казва Антоанета Барес, изпълнителен директор на НКИЗ, пред брой № 1 на сп. „Градът“ за тази година. „Равносметката за десетгодишната работа на компанията, насочена към привличане на инвеститори и развитие на държавните индустриални зони, е над 820 млн. лв. инвестиции във всички индустриални зони, собственост на дружеството, и над 3000 преки работни места. В тази сума влизат както проектите с подписан окончателен договор, така и тези, по които все още преговаряме с инвеститори“, допълва още г-жа Барес.

През февруари тази година се навършват 10 години от създаването на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД, а проектите й в страната вече са 11.
Дружеството има шест опериращи зони. Това са Икономическа зона София – Божурище, Индустриален и логистичен парк - Бургас, Индустриална зона Видин, Свободна зона Русе,  Индустриална зона Свиленград и Транзитна търговска зона – Варна. НКИЗ управлява и пет проекта в процес на развитие – в Карлово, Телиш (Плевен), Варна – Запад, Кърджали и Стара Загора. Всички те са със стратегическо местоположение и се намират в райони с квалифицирана работна ръка, пише още сп. “Градът“. 

„Национална компания индустриални зони“ се развива непрекъснато и активно разработва своите терени. Поради многобройните запитвания на потенциални инвеститори, компанията работи по разширяването си, като подписва меморандуми с общините, за да отговори на търсенето, създавайки резерв от допълнителни имоти.

„Над от 80% от инвеститорите, които проучват България в последните две-три години, не идват заради евтината работна ръка, а заради добрите условия за бизнес в България. Да, наистина статистиката сочи, че населението на страната е намаляло с 51 хиляди души през 2017 г., но пък същевременно 30 хиляди българи в активна и трудоспособна възраст са се върнали от чужбина, така че има компенсиране на това намаляване на населението“, казва още Антоанета Барес пред сп. „Градът“. И допълва, че НКИЗ работи за това да има добри производства и  високотехнологични предприятия, които да предлагат достойно заплащане. А това неминуемо ще накара българите да се върнат да работят в страната си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама