"Пежо" планира да се завърне на американския автомобилен пазар

13:30, 26 фев 19 / Икономика Сподели в: 25 645 Topnovini Автор: Topnovini
1

Френският автомобилен гигант "Пежо" (Peugeot) обяви, че планира да възобнови своята запазена марка за едноименни автомобили в САЩ и Канада като част от десетгодишния план на компанията за региона, съобщава агенция MarketWatch.

От "Пежо" посочиха, че вече предприеха първа стъпка за навлизане на американския пазар в края на 2018-а година чрез пускането на услугата за споделяне на автомобили Free2Move във Вашингтон.

"Ние възприемаме прагматичен подход към навлизането на северноамериканския пазар и сме убедени, че посредством по-голямата "революция на услугите за мобилност", която се осъществява в момента, до по-фундаменталните модели на търговията на дребно, услуги, финансиране и логистиката, ще продължим да изграждаме нашия план за внимателни, мащабируеми решения", заяви Лари Доминик - американския шеф на френската компания.

Изявлението на "Пежо" е факт, след като по-рано френският автомобилен гигант отчете силен ръст на нетната печалба и на приходите през 2018-а година, като в същото време компанията си постави и нови средносрочно цели.

Нетната печалба на Peugeot SA нарасна през миналата година с цели 47% до 2,83 млрд. евро спрямо 1,92 млрд. евро година по-рано, докато приходите се увеличиха с 19% до 74,03 млрд. евро.

Компанията "Пежо", която е известна официално като Groupe PSA, посочи, че ще предложи раздаване на дивидент за 2018-а година в размер на 0,78 евро за акция спрямо 0,53 евро за една акция преди година.

За настоящата година френската компания стабилен европейски автомобилен пазар при понижение с 1% в Латинска Америка и с 3% в Китай и растеж от 5% в Русия.

От Peugeot допълниха, че "са надминали" първоначалните цели на техния стратегически план "Push to Pass" за периода 2016/2018-а година и сега вече се поставя за цел достигането на автомобилен оперативен марж от средно 4,5% за периода между 2019а-а и 2021-а година, включително и за закупената преди време от френската компания марка Opel Vauxhall.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани