Разбиха престъпна група за трафик на мигранти от Турция

15:52, 25 фев 19 25 1778 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Служители на ГДБОП неутрализираха престъпна група за трафик на мигранти от Турция. Повдигнати са обвинения на четирима души.

Специализираната операция е проведена на 24 февруари на територията на столицата под надзора на Специализираната прогуратура.

Лидер на престъпната група е афганистански гражданин, законно пребиваващ в страната, на когото е било отказано убежище на чужденец. Той е задържан в център за мигранти в столицата, където е живеел. Всички участници в групата са българи.

Според събраните до момента данни, групата е действала епизодично от февруари 2015 г. Тя е организирала превеждането на мигранти от Турция през „зелена“ граница, транспортирането им с различни автомобили през страната и прекарването им през българо-сръбската граница (отново с автомобили).

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на двама от обвинените, в т.ч. на ръководителя на групата. На двама от участниците са наложени парични гаранции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама