Издигаме кандидатура за световно и европейско до края на годината

13:50, 25 фев 19 / Спорт 25 1538 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Правителствата на България, Румъния, Гърция и Сърбия издигат съвместна кандидатура за европейско първенство през 2028 г. и световното през 2030 г. до края на тази година. Това стана ясно след среща в София, на която присъстваха министър Красен Кралев, колегата му от Сърбия Ваня Удовичич, румънският министър на младежта и спорта Богдан Константин Матей и Георгос Василиадис - заместник-министър на спорта на Гърция.

На срещата присъстваха и президентите на футболните федерации - Борислав Михайлов (България), Разван Бурлеану (Румъния), Алексис Дедес - изпълнителният секретар на футболната федерация на Гърция и Йован Шурбатович от Сърбия.

В София беше уточнен и текстът на меморандум за съвместно сътрудничество между четирите държави. Той ще бъде съгласуван до края на седмицата и най-вероятно ще бъде подписан на 12 април в Солун, когато е следващата среща на четирите страни.

След Солун домакин ще бъде Румъния. Четиримата министри бяха единодушни, че кандидатурата ще помогне много за бъдещето на спорта в България и ще покаже, че 4 малки държави от края на Европа може да са конкурентни на големите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама