"Училището за Добро и Зло 3: И заживели щастливо за последно" от Соман Чейнани

14:00, 04 мар 19 / Култура 25 1194 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Приказките могат да бъдат пренаписани в хитовата трета част от поредицата, оглавила класациите на „Ню Йорк Таймс“.
Някога те бяха най-добри приятелки – русокосата и красива Софи и чернокосата и мрачна Агата.
Една привидна грешка ги разделя в две враждуващи училища.
И точно когато и двете решиха, че са намерили своя щастлив край на приказката, се оказва, че това е само началото.

В края на втората книга от бестселъровата поредица на Соман Чейнани „Училището за Добро и Зло“, оглавила класациите на „Ню Йорк Таймс“ веднага след излизането си, принцеси и вещици се изправят срещу принцовете. Редът е преобърнат, а силите на мрака приемат своя материален облик.
Сега е времето на изборите. Времето на „Училището за Добро и Зло: И заживели щастливо за последно“.

В третата част от хитовата поредица миналото и бъдещето са поставени под съмнение. Докато двете приятелки, обречени да бъдат Смъртни врагове, се опитват да свикнат с новия си живот, историята им моли да бъде пренаписана – и далеч не е единствената. Докато момичетата са разделени, Злото се спуска като сянка върху приказния свят, а злодеите от миналото се завръщат, за да зачеркнат всяко „И заживели щастливо“ в края на собствените си истории. Балансът на Доброто и Злото е разклатен и заплашва да преобърне всяко бъдеще.

За да спасят своя свят и всички, които обичат, Софи и Агата ще трябва отново да се борят – с враговете си, помежду си и с демоните в собствената си душа – за да разберат истинската същност на приятелството, на любовта и на съдбоносното заклинание И заживели щастливо завинаги.

Соман Чейнани създава грандиозен и противоречив свят, изпълнен с много повече екшън, приключения, смях, романтика и неочаквани обрати.

В необикновената трета част на поредица, съвременна интерпретация на вече познати истории, няма място за колебание, защото всеки миг е решаващ. Точката на всяко изречение е просто началото на ново. A всеки избор изглежда грешен.

Откъс от книгата можете да прочетете по-късно днес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама