Мая Манолова организира втора среща за мръсния въздух

10:30, 25 фев 19 25 1054 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Омбудсманът Мая Манолова организира втора среща за мръсния въздух, съобщиха от пресцентъра на омбудсмана. Тя ще започне в 14:00 часа в институцията.

Първата тематична среща на граждани с отговорните институции се състоя на 24-ти януари. На нея беше ангажимент, след месец да бъде отчетено какви мерки и действия са предприети и какви са конкретните резултати от тях за преодоляване на замърсяването с фини прахови частици и за подобряване качеството на атмосферния въздух.

Повод за срещата са десетките жалби на граждани от цялата страна, сред които най-голям брой от жители на столицата - от квартал "Красна поляна", "Овча купел", "Западен парк" и район "Надежда". Хората поискаха институциите да поемат ясни ангажименти за справяне с наднорменото замърсяване на въздуха.

Поканени са представители на Столичната община, министерствата на околната среда и водите, на здравеопазването, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на земеделието, храните и горите, на труда и социалната политика, на вътрешните работи, Националния институт по метеорология и хидрология, Химикотехнологичен и металургичен университет, Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, граждани и неправителствени организации.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама