Борисов: С президента на Египет сме си добри приятели от много години

17:30, 24 фев 19 / Политика 25 575 Topnovini
1

"Аз работих много за тази среща. Египет е важен партньор. Успял съм да изградя такива отношения", каза премиерът Бойко Борисов непосредствено преди срещата си с президента на Египет.

"Ние сме добри приятели от много години. В ООН се видяхме, поддържаме телефонен контакт и в края на краищата това е едно признание и за него да дойде целият Европейски съвет тук", добави Борисов по адрес на египетския президент.

"Огромен интерес има към нас. Когато се прегръщаш с президента на Еипет, трябва да имаш също толкова гарантирани отношения и с президента на Турция", заяви премиерът.

Бойко Борисов е в Шарм Ел-Шейх за участие в Първата среща на високо равнище между държавните и правителствените ръководители на ЕС и Лигата на арабските държави (ЛАД). Форумът цели да подчертае необходимостта от засилени стратегически отношения между ЕС и арабския свят, както и да определи насоки за справяне с глобалните предизвикателства. Лидерите ще обсъдят общите усилия за решаване на регионални въпроси от взаимен интерес, като във фокуса на разговорите в Шарм Ел-Шейх ще бъдат поставени теми, свързани с търговията и инвестициите, миграцията, сигурността и ситуацията в региона.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 103 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.