Автогол и спорен червен картон за ЦСКА донесоха победа на "Левски"

14:55, 24 фев 19 / Спорт 25 1288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вечното дерби между „Левски“ и ЦСКА завърши при резултат 1:0.

Първото полувреме започна динамично с атаките към двете врати, но почти не се стигна до сериозна опасност.

В 31-ата минута Паулиньо получи първия жълт картон в мача, а няколко минути по-късно той разтегна мускул и се наложи да напусне терена. На негово място влезе Рафаел Енрике.

Вратяр на „сините“ също получи лека трамва, но остана на терена.

Първото полувреме завърши при резултат 1:0 за символичните домакини. Стивън Перейера си отбеляза изключително нелеп автогол в 45-ата минута, а минута по-рано Едвин Джеси получи спорен червен картон.

През второто полувреме имаше няколко положения и пред двете врати, но отново не се стигна до нищо опасно. В 76-ата минута се откри добра възможност за „червените“ чрез Николай Бодуров, който отигра топката на задната греда, но твърде неубедително.

През 86-ата минута втора принудителна смяна за ЦСКА допълнително създаде проблеми за Любослав Пенев. Николай Бодуров напусна терена, а на негово място влезе Валентин Антов.

„Левски“ се постара и възползва максимално добре от численото си предимство, но така и не стигна до второ попадение.

След победата си „сините“ се изкачиха на втората позиция с 48 точки, а толкова имат и ЦСКА, но са вкарали по-малко голове в 23-те изиграни мача дотук в първенството.
Лидер в класирането остава „Лудогорец“ с актив от 53 точки, но „Левски“ и ЦСКА имат равни шансове да се борят за титлата, тъй като разградчани се намират в криза и от началото на 2019-а година нямат победа в Първа лига, записвайки три равенства и една загуба.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама