Орбан облепи Унгария с антиевропейски послания

12:00, 24 фев 19 / Свят 25 1178 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Унгария кампанията за европейските избори през май 2019 г. тече с пълна сила, като навсякъде в страната могат да се видят плакати на партията на премиера Виктор Орбан с крайни антиевропейски послания, предаде БГНЕС.

Унгария е облепена с плакати на управляващата партия ФИДЕС с антиевропейска насоченост. Те са буквално навсякъде – на входовете и изходите на големите градове, по магистралите и ключовите транспортни артерии, а също така на места, където се събират много хора – площади, пред големите супермаркети и т.н.

„Героите“ на тези плакати са две фигури: на преден план е председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, а зад него стои милиардерът Джордж Сорос. Внушението, което се прави е много ясно: ако вярвате на Юнкер и Брюксел, това означава, че подкрепяте Сорос, който крои заговори как да унищожи християнска Унгария.

Основателят на фондация „Отворено общество“, който е родом от Унгария, е враг номер едно за сегашния премиер на страната. Според Орбан той е виновен за всички беди – от имиграцията до бедността и разпространението на „лошата“ либерална идеология, която унгарският премиер се е заел да поправи.

Отскоро към враговете на Орбан се прибави и Жан-Клод Юнкер. Той и Брюксел са обвинени в натиск по миграционните политики, които „фундаментално заплашват сигурността на Унгария“. Отговорът на председателят на ЕК беше лаконичен: „Срещу лъжите не можеш да направиш много“.

Търпението на Брюксел и Берлин се изчерпа. На 20 февруари Юнкер заяви, че ФИДЕС на Орбан няма място в дясноцентристката Европейска народна партия. “Консерваторите в Унгария по никакъв начин не представляват християнски демократични ценности. Аз съм на мнение, че няма място за тях в ЕНП”, заяви председателят на ЕК. Той получи подкрепата на канцлера Ангела Меркел и на повечето членове на ЕНП, които отдавна настояват за изключването на унгарския премиер.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама