Първата пратка хуманитарна помощ пристигна на границата с Бразилия и Венецуела

18:27, 23 фев 19 / Свят 25 1146 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първият камион с хуманитарна помощ пристигна във северния град в Бразилия Пакарайма , разположен на границата с Венецуела.

Рано тази сутрин от авиобазата в град Боа Виста, където бразилските органи са организирали склад за хуманитарна помощ, два камиона са напуснали, но един от тях е заседнал в транзит поради спукана гума.

В Пакарайма товарът бе посрещнат от бразилския външен министър Ернесто Араужо.
"Очакваме доставката на хуманитарна помощ за Венецуела да бъде допусната. В момента не чакаме конфронтация. Ако границата не бъде отворена, ще се консултираме с представители на Венецуела какво да правим с този товар", каза министърът. Пратката съдържа ориз, млечни продукти и лекарства, които са предназначени да отговорят на нуждите на около 6 000 души.

По-рано, по решение на президента на Венецуела Никола Мадуро, сухопътната граница с Бразилия беше напълно затворена. Вицепрезидентът на Венецуела Делси Родригес обяви временното затваряне на три моста, които свързват територията на републиката с Колумбия. Това решение бе взето, след като венецуелската опозиция обяви намерението си да достави хуманитарна помощ от Бразилия и Колумбия. Венецуелското правителство настоява, че помощта може да бъде предоставена само по силата на международното право и не възнамерява да пуска стоките, събрани от опозицията през границата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама