От ДПС не виждат защо депутатите, които не са в парламента, да не получават заплати

09:50, 23 фев 19 / Политика 25 358 Topnovini
1

ДПС не виждат причина да не се плаща на депутати, които не ходят на работа в парламента. Това стана ясно след заседание на централния съвет на партията.

От движението определиха напускането на парламента като легален политически инструмент. Въпреки критиките си към управляващото мнозинство обаче, ДПС не възнамерява да излезе от Народното събрание поне на този етап.

Въпреки че бойкотираха пленарните заседания и не стъпват в парламента, червените депутати ще си получат по 1/3 от заплатите. Това стана ясно от писмо на шефката на НС Цвета Караянчева до соцлидерката Корнелия Нинова.

По отношение на възнагражденията на народните представители, правилата на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание се прилагат стриктно", посочва Караянчева, въпреки че Нинова й изпрати вчера писмо, с което я уведомява, че депутатите от БСП няма да получават заплатите си за периода, в който отсъстват от парламента.

Червената шефка увери още, че през това време социалистите няма да ползват и командировъчни средства от Народното събрание, както и служебни автомобили, разходи за гориво и нощувки в избирателните им райони.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани