"Ало измамници" са се обаждали и в МВР

14:00, 22 фев 19 / Политика 25 1157 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Ало измамници" са се обаждали и в МВР, но се отказват в момента, в който усетят, че не се получава", каза вътрешният министър Младен Маринов, в кулоарите на парламента.

Самият министър не е бил жертва на подобни опити, но призна, че са ползвали името му пред хора от родното му място в схема за "ало измами".

"МВР вече имало изградени специални звена в ГД "Национална полиция" и три областни дирекции, за които се смята, че генерират тази престъпна дейност", отбеляза още Маринов, цитиран от БТА. Но припомни, че за съжаление измамниците ползват териториите на съседни държави, проблемите и различията в законодателството, за да извършват своята дейност. Според него обаче все пак резултатите в борбата срещу тях били добри.

"Все повече вдигаме нивата, до които стигаме при разследване на всеки конкретен случай, надявам се до месеци да имаме и по-сериозни резултати по отношение на самите организатори", подчерта Младен Маринов.

Той отбеляза и ролята на медиите за информиране на хората за тези престъпни схеми.

"Активността от ваша страна винаги води до намаляване на случаите, когато тези измами са успешни, защото те ежедневно пробват, но, когато попадат на човек, информиран от медиите за начина, по който се извършват, не се получава", добави министърът.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама