Приеха превантивни мерки срещу африканска чума по свинете в Плевенско

16:30, 21 фев 19 25 1216 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областната епизоотична комисия в Плевен прие превантивни мерки срещу заболяването африканска чума по свинете, съобщиха от областната администрация, съобщи БТА.

Комисията е заседавала под ръководството на заместникобластния управител Татяна Божинова по повод констатиран случай във Варненска област. На територията на област Плевен няма това заболяване, но общинските епизоотични комисии са задължени в срок от една седмица да заседават и да предприемат превантивни действия то да не бъде допуснато. Мерките касаят свиневъдни промишлени и тип "А" обекти с доказана биосигурност и свиневъдни обекти от т.нар. тип "заден двор".

Новото, което касае ловците, е, че отпадат преференциалните цени за изследване на месото на отстреляните диви прасета след края на ловния сезон, но остава в сила задължението да се осъществява такъв контрол на месото и съхраняване на труповете до излизане на лабораторните резултати, е заявил на заседанието д-р Иван Йорданов - директор на ОДБХ - Плевен.

Всички общински кметове в областта своевременно ще бъдат информирани за конкретните решения на Областната епизоотична комисия, се посочва в съобщението.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама